tiistai 4. maaliskuuta 2014

Viime sunnuntaina oli viimeinen Dobo-kurssikerta. Meinasin ensi kuussa tilata meille oman pallon. Kävin molempien koirien kanssa kurssilla, kun Chili ei ensimmäiselle kerralle saanut osallistua. Kumpikaan ei arkaillut pallon päällä. Koirat oli ihan läkähdyksissä tunnin lopuksi (samoin kuin omistaja). Samaa palloa voin käyttää omiin jumppailuihin koirien kanssa ja pelkän koiran syvien lihasten vahvistamiseen. Tälläinen harrastus on erityisen tärkeää etenkin Chilille.

Chilin terveyteen liittyen myöskin menen parin viikon kuluttua kuuntelemaan luentoa bemer-hoidosta, joka parantaa mikroverenkiertoa ja täten vahvistaa immuniteettiä, henkistä ja fyysistä suorituskykyä, pienentää tulehdusalttiutta, parantaa verenkiertoa ja sen virtausominaisuuksia sekä hapen- ja ravinteiden saantia yms.. Tätini on fysioterapeutti ja kertoi tänään patjasta ja hoitovälineista, jota hänellä on toimipisteessään. Laite itsessään on hyvin kallis, mutta sen on osoitettu tehoavan ja minua tietenkin kiinnostaa se tulevaisuuden kannalta Chilille yhtenä hoitovaihtoehtona nivelkipujen ehkäisyyn. Elävä esimerkki hoidon tehoamisesta on mummoni, jolla vaihdettu isommat nivelet tekoniveliin ja nivelrikko edennyt pahasti käsiin, jalkoihin ja selkään, eikä säännöllisen hoidon ansiosta tarvitse kipulääkkeitä.

Varsinaisesti meillä ei vielä ongelmia ole. C liikkuu mielellään, ei onnu, vetäydy tms. Mutta vastaisuuden varalle haluan ottaa vaihtoehdoista selvää.

Lauantai oli ilman puolesta täydellien.
Nautimme useamman tunnin ulkona ihanasta auringosta!

Koti tuntuu tällä hetkellä tyhjltä ja ontolta.. Vein juuri koirat hoitoon, sillä aamulla starttaamme lentokentälle ja lennämme Englantiin Manchesteriin, josta matkaamme junalla Birminghamiin. Mä oon odottanut tätä reissua jo viime syksystä lähtien. Lähdetään siis isommalla porukalla katsomaan Cruftseja! Erittäin arvostettua ja vanhaa koiranäyttelyä. Ahh, mennään kehien laidalle ainakin perjantaina, jolloin terrierit ovat kehissä ja nähtävänä on myös tottelevaisuutta ja agilitya yms. Meillä on myös tuttu Hansu-koira kehässä, jota tietysti kannustamme :)

Koska staffordshirenbullterrieri on englantilainen rotu, odotan innolla myös shoppailualuetta, joka kuulemma pursuaa kaikenlaista kirjallisuutta ja ihanaa staffikrääsää. Kohtuudella sitä koitan kumminkin kotiin roudata niin varmaan!. Kauhukaksikolle pitää tietenkin tuoda jonkinlaiset tuliaset tietysti ja uroksen näyttelysetin meinasin ostaa. Näyttelyssä on myöskin myynnissä halvemmalla erilaisia luonnontuotteita, joista meinasin ostaa Dorwestin kreikanherne-valkosipuli tabletteja ainakin. (ihan täydellinen aine mm. kennelyskän iskiessä kopkopkop).. Saas nähdä mitä kaikkea muuta matkalta jää käteen ;) Näyttelyssä vietämme muutaman päivän ja loppuaika onkin Birminghamiin tutustuessa ja lomasta nauttiessa..


Tiia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti