torstai 29. elokuuta 2013

Aika on kulunut taas hurjaa vauhtia..

Kävimme siis piipahtamassa tahvoporukalla Joensuun näyttelyissä. Chili jäi isäni luokse reissun ajaksi, sillä en ollut ilmottanut sitä kehiin ollenkaan ja mukana reissulla oli jo 6 koirakkoa. Olin äärimmäisen tyytyväinen Dieselin kehäkäytökseen. Meni kauniisti ravissa molempina päivinä. Antoi tuomarin katsoa ja kosketella ilman minkäänlaista veuhkaamista seisten nätisti paikoillaan, ilman että itse tartti koskea koiraan.  KP:ta ei kumminkaan saatu, ei ollut meidän pentu tuomarin mieleinen. Hännästä saatiin molempin päivinä maininta, mua se lähinnä jo vain huvittaa :D (yllättäen olen hukannut molemmat arvostelut)






Tokoilussa meille mulle on tullut kunnon möröksi noutokapula. Ollaan tehty noutoa siten, että Diesel tulee perusasentoon ja sanon "nouto", heitän kapulan ja annan käskyn "tuo". Hakee kapulan ja tuo sen. Tiputtaa käteen, kun naksautan.  Tämä siis sujuu ihan ok ja sheipataan sitä. Ongelmaksi on osoittautunut kapulan pito. Ollaan vaikka millä tekniikalla yritetty sheipata että ottais kapulan muuten vain suuhun, ei onnistu. Nakasautettu pidosta (joka on ehkä 2 sek jos sitäkään), maasta nostamisesta (jolloin alkaa välittömästi kaluamaan), muuten vaan pieneltä etäisyydeltä hakemisesta (jolloin lähtee toiseen suuntaan, kaluaa kapulaa tai pudottaa sen heti otettuaan).. Treenisessiot kapulan kanssa on olleet 2-5 min pätkiä, muutamia (2-5) toistoja ja paussia. Näin hommassa pysyy mielenkiinto, ajoittain vaan tuntuu, jotain asiaa saa takoa tuhat kertaa ennen kuin se on mitenkään jäänyt tuon pienen tahvon aivolohkoihin.



Seuraamisessa ollaan harjoiteltu vauhtimuutoksia. Ne sujuu parhaiten ilman välipalkkaa kun sitten vapauttaa lopuksi. Perus asentoa Diesel tarjosi viime tunnilla useasti hieman poikittan, mutta se kesti onneksi vain sen yhden tunnin ;) Sivuttain liikkumista ollaan sheipattu jonkin verran myös, liikkuu jo minun edestä katsottuna vasemmalle ihan ok namin kanssa (kesti melko kauan että hiffas ottaa takapään mukaan), oikealle vielä harjoitellaan. Sitten seuraava askel olisikin liittää se perusasentoon.




Ilmoitin Chilin pitkästä aikaa näyttelyihin, neiti kun on ollut vain yhdessä koko elämänsä aikana. Mennäänkin siis molempien hurttien kanssa ensiviikon lauantaina staffien ja amstaffien erkkariin :) Paikalle tulee t-o-d-e-l-l-a paljon staffeja :) Lisäksi mennään Hyvinkään ryhmikseen huvittelemaan syyskuussa.





Sain tänään postissa nämä aivan ihanat kuvat Kuono- ja tassu kuvauksesta alkukesältä Paloheinän metsiköistä. Teetätin muutaman kuvan kotiinkin :) Siiri oli meidän matkassa posettamassa.


Tiia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti