perjantai 10. toukokuuta 2013

Kiirettä on pitänyt..


Ollaan nähty nyt paljon yhden pari vuotiaan Siiri-staffin kanssa, että kesän mökkeilyt ja hoidot sujuvat ongelmitta. Chilillä kun on taipumusta pomotella, mutta kaikki on toistaiseksi mennyt hyvin. Hieman oli jännitystä kuinka homma toimii kun mukana on pentu pakkaa sekoittamassa.

Kumpi syö enemmän sammalta kerralla?


Siiri ja Diesel keppileikeissä

Käytiin pirpanoiden kanssa uimassa. Siiri, joka ei ole uskaltautunut veteen ollenkaan kahteen ikävuoteen mennessä (muuta kuin pakosta), oppi uimaan! Tuli niin hyvä fiilis tällaisen onnistumisen jälkeen.
Tehtiin siis niin, että kiinnitettiin hihna liiveihin ja minä työnsin koiran veteen ja kaverini "veti" hihnalla ja kuljetti altaan ympäri kutsuen nimellä, parin kerran jälkeen kun paniikki-pulikointi loppui, otettiin lelu ja heitettiin se veteen ja koira työnnettiin perässä. Muutaman kerran jälkeen lelun noudosta, jätettiin jo hihna pois ja tyttö polskutteli muiden mukana menemään!
 Diesel ei vieläkään ymmärrä noutaa vedestä mitään. Polskuttaa Chilin perässä kierroksen, mutta siihen se sitten jääkin, pitää varmaan mökillä motivoida jotenkin eri tavalla kun voi itse mennä koiran kanssa veteen. Namia kun ei voi sille herkkuperseelle veteen heittää ;)


Possulauma uimassa

Olemme käyneet kasvattajamme järjestämissä näyttelytreeneissä ja nyt kävin Dieselin kanssa myös yhdistyksen näyttelyharkoissa. Kyllä se on pennuksi todella taitava, omistaja sai tosin kullan kalliita vinkkejä esittämiseen ;) Meillä oli viime näyttelytreeneissä jo Chilin vanha näyttelysetti käytössä. On hurjaa huomata kuinka iso poika siitä onkaan tullut! 

Siiri, pyörii paljon meidän mukana etenkin kesäreissuissa Viime kesän kiersin sen kanssa näyttelyitä ja innostuin tosissaan niistäkin. Se tuli mun kaverille 8kk vanhana, kun sen ensimmäiselle omistajalle puhkesi allergia niin pahaksi. Nyt neiti onkin jo 2v 3kk. Ennen Dieselin tuloa Siiri oli melkein joka viikko meillä. Viime vuoden kevään lopussa meillä oli hankaluuksia ja neidot ottivat monta kertaa yhteen, suurimmaksi osaksi yhteenotot olivat juoksuaikaan ja selkeistä johtajuusongelmista johtuvia.. Ihan päivystykseen saakkakin päästiin kerran, mutta siihen kertaan loppui myös yhteenottamisetkin.

Pentutokossa on ollut sen verran takapakkia (en tiedä johtuiko siitä että oli vain herkkuna nappulaa, kun en muuta kerennyt hommata) mutta viime kerralla sain tosissaan tehdä kaikkeni riiviön huomion saamiseen. Toki se kaiken jälleen toteutti, mutta kun taukoa tuli hetkeksikin, niin johan piti vetää muiden perään. Dieselin luonne on kouluttamisen kannalta siitä hyvä, ettei se lannistu millään, se toteuttaa, toteuttaa ja toteuttaa, kunnes asia menee oikein.



Pieni metsän menninkäinen








Lisäksi meitä viihdytti äitini griffon Bamse muutama viikko sitten. Chili oli sitä mieltä, ettei pienellä rääpäleellä ollut mitään asiaa sohvalleja etenkään hänen maminsa kainaloon. Hyvin kuitenkin meni ja pikkuiset jättivät Chilille kaikkivaltiaan roolin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti